Ruitersportvereniging in Veghel voor minder valide ruiters

Stichting Centaur is een ruitersportvereniging in Veghel en maakt gebruik van de  diensten van manege de Hogerduinen in Mariaheide. Wekelijks bieden wij circa 45 minder valide ruiters variërend in leeftijd van 6 tot 65 jaar de mogelijkheid om te genieten van een recreatief, therapeutisch of sportief ritje op een paard. Lichamelijke, zintuiglijke, verstandelijke of meervoudige beperkingen spelen bij ons geen rol.

Uitgangspunten hierbij zijn: "Normaal wat normaal kan en speciaal wat speciaal moet".

Emoties ten opzichte van paarden zijn persoonsgebonden. In het contact met paarden spelen elementen als voelen, bewegen, bewogen en gedragen worden, voor mensen met een beperking een belangrijke rol. Voor mensen die slechthorend of rolstoel gebonden zijn, biedt het paardrijden een ongekende bewegingsvrijheid; de ruiter bepaalt waar het paard naar toe gaat. Op het paard voelen mensen zich vaak minder beperkt en zijn dat soms ook.

Naast het aanleren van basisprincipes kan een ruiter zich toeleggen op recreatieve activiteiten of aangepaste wedstrijdsport. De wensen en mogelijkheden van de ruiter bepalen mede het doel van de les.

Met een enthousiast team van vrijwilligers, instructeurs en bestuursleden bieden wij onze ruiters al meer dan 25 jaar  het hoofddoel voor velen:

PLEZIER en ONTSPANNING!

Help Stichting Centaur!

Draagt u Stichting Centaur een warm hart toe? Word sponsor of donateur!

Neem contact op Bel 0413-342950